HTML

Számozott Történetek

Sziasztok kedves idetévedt Olvasók! Ez nem annyira blog, mert nem ez volt a szándékom vele. Nem a velem megesett érdektelen dolgokról fogok szólni, inkább az érdekesekről, ezek azonban nem naplóbejegyzések, hanem a régvolt naplóm letisztult részei. '97 óta írok naplót, de úgy 2005 táján végleg felhagytam vele, mert átalakult az egész, rövid gondolatokká, történetekké és ezeknek a gyöngyszemeknek a strukturális szerkezetemben a Számozott Történetek nevet adtam, mely egy gyűjtőnév és stilisztikailag 11 kötetet foglal magában külön alcímekkel. (Mint: Korai Történetek, Gondolatok Könyve, Újabb Történetek, Képek Könyve stb.) Jelenleg 3500 ilyen történetem lehet, ezeket dolgozom fel folyamatosan, lassan az 1000-hez közelítve, melyeket Varga Laci barátom ékesít eredeti és csodálatos grafikáival. Ezekből fogok itt szemezgetni, amit ti bátran véleményezhettek. Hamarosan szeretném kiadni is ezeket a történeteket, eképpen a szervezők, kiadók, mecénások és segítők megkeresését örömmel fogadom. A Számozott Történetek mottója: "Ez vagyok én, és ez a véleményem, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne meggyőzni ennek az ellenkezőjéről. Most azonban így gondolom." ***************************** Még megemlíteném, hogy énekelek-gitározok zenekaromban "...A Többi Néma Csend" -ben, aki kíváncsi ennek gyümölcsére, az itt belehallgathat: www.myspace.com/atobbinemacsend. És feltehetően majdan újra elindítjuk a Battai Szalon című nagy múltú irodalmi és művészeti folyóiratot, melynek hasábjaira minden író, költő, grafikus, képzőművész jelentkezését örömmel várjuk. Jó szórakozást mindenkinek! Benedek Laci oofalu@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Hitel

2009.05.31. 21:41 oofalu

 

 

SZÁMOZOTT TÖRTÉNETEK

Hitel

 

  711.

  [G.K.]

 

„Zongorán?!” - kérdez vissza meglepetten az édesapa a legújabb hitelreklámban, mikor kislánya tanárnője megjegyzi, hogy a gyermek szépen halad zenei tanulmányaiban és gyakorolhatna otthon is.

Nem rossz ötlet, azonban csodálkozom rajta, hogy még mindig mennek ilyen és ehhez hasonló reklámok. Akkor, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az új világgazdasági válságot éppen a bankok mértéktelen lakossági célra kölcsönzött hitelei okozták. Alapvető volna ezeknek a reklámoknak a betiltása, ahogy ma már cigarettát sem lehet reklámozni. Ehelyett azonban a bankok tovább ostromolják a fogyasztói szemléletű társadalmat, hátha akadnak még néhányan, akik bedőlnek a cselnek és eladósítják magukat és családjukat, - esetleg úgy, hogy zongorát vesznek gyermeküknek.

A bankok pedig áldásos tevékenységükért nemhogy dorgálást, hanem milliárdos állami és Uniós segélyeket kapnak, amit aztán, - mint Amerikában láthattuk – szétosztanak vezetőik között jutalom gyanánt.

Ha Széchenyi látta volna a következményeket, biztosan mást is írt volna a Hitelről.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr601155764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása